Producenci
Promocje
Grill gazowy nierdzewny 4 palnikowy z miejscem na butlę 14,5 kW YG-20019
Grill gazowy nierdzewny 4 palnikowy z miejscem na butlę 14,5 kW YG-20019

1 469,00 zł

Cena regularna: 1 599,00 zł

Najniższa cena: 1 399,00 zł
szt.
Płyta żeliwna do grilli Alabama III oraz Alabama II 20789
Płyta żeliwna do grilli Alabama III oraz Alabama II 20789

189,99 zł

Cena regularna: 219,00 zł

Najniższa cena: 219,00 zł
szt.
Płyta żeliwna dwustronna do grilli Yato YG-20020
Płyta żeliwna dwustronna do grilli Yato YG-20020

109,00 zł

Cena regularna: 150,00 zł

Najniższa cena: 150,00 zł
szt.
Grill gazowy nierdzewny 3 palnikowy z kuchenką 11,5kW YG-20002
Grill gazowy nierdzewny 3 palnikowy z kuchenką 11,5kW YG-20002

1 319,00 zł

Cena regularna: 1 449,00 zł

Najniższa cena: 1 449,00 zł
szt.
Grill węglowy COMFORT BASIC z żeliwnym rusztem 11528
Grill węglowy COMFORT BASIC z żeliwnym rusztem 11528

749,00 zł

Cena regularna: 799,00 zł

Najniższa cena: 799,00 zł
szt.
Płyta żeliwna do grilli Dakota III oraz Dakota II 20784
Płyta żeliwna do grilli Dakota III oraz Dakota II 20784

209,00 zł

Cena regularna: 239,00 zł

Najniższa cena: 239,00 zł
szt.
Taboret gazowy, palnik gazowy z termoparą włoski FOKER 03145
Taboret gazowy, palnik gazowy z termoparą włoski FOKER 03145

219,00 zł

Cena regularna: 249,00 zł

Najniższa cena: 249,00 zł
szt.
Grill gazowy nierdzewny 4 palnikowy z kuchenką 16 kW YG-20012
Grill gazowy nierdzewny 4 palnikowy z kuchenką 16 kW YG-20012

1 899,00 zł

Cena regularna: 1 999,00 zł

Najniższa cena: 1 999,00 zł
szt.
Grill gazowy nierdzewny 3 palnikowy z miejscem na butlę 11,5kW YG-20018
Grill gazowy nierdzewny 3 palnikowy z miejscem na butlę 11,5kW YG-20018

1 349,00 zł

Cena regularna: 1 449,00 zł

Najniższa cena: 1 399,00 zł
szt.
Grill gazowy ze stali nierdzewnej 4 palnikowy z kuchenką Bartscher 20,7 kW 2006533C
Grill gazowy ze stali nierdzewnej 4 palnikowy z kuchenką Bartscher 20,7 kW 2006533C

3 099,00 zł

Cena regularna: 3 270,00 zł

Najniższa cena: 3 270,00 zł
szt.
Grill gazowy nierdzewny 3 palnikowy 11,2 kW YG-20015
Grill gazowy nierdzewny 3 palnikowy 11,2 kW YG-20015

1 699,00 zł

Cena regularna: 1 899,00 zł

Najniższa cena: 1 899,00 zł
szt.
Grill gazowy REXON PTS 3.1 czarny z  kuchenką boczną 01576
Grill gazowy REXON PTS 3.1 czarny z kuchenką boczną 01576

2 199,00 zł

Cena regularna: 2 499,00 zł

Najniższa cena: 2 499,00 zł
szt.
Bestsellery
Taboret gazowy, palnik gazowy z termoparą włoski FOKER 03145
Taboret gazowy, palnik gazowy z termoparą włoski FOKER 03145

219,00 zł

Cena regularna: 249,00 zł

Najniższa cena: 249,00 zł
szt.

Wiórki, zrębki do wędzarni i grilla JABŁOŃ 450g

Dostępność: brak towaru
Cena: 10,00 zł 10.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Pozostałe
Kod produktu: 5908277700102
Pin It

Opis

Wiórki, zrębki do wędzarni i grilla JABŁOŃ 450 g

Zrębki wędzarnicze do wędzenia i grillowania – naturalne, jabłoń, waga 1x450g, klasa 08, 6-8 mm bez frakcji pylących.
  • Bezpieczne - wolne od związków impregnujących i konserwujących, ze względu na optymalną zawartość wody <11% są odporne na działanie pleśni i grzybów. 
  • Uniwersalność – Zrębki nadają się zarówno do wędzenia jak i grillowania. Świetne sprawdzą się w komorach wędzarniczych starszego typu, dymogeneratorach oraz wędzarniach z paleniskiem.
  • Naturalne – wykorzystując drewno z jabłoni nadajesz niepowtarzalny aromat i głęboki smak wszystkim grillowanym oraz wędzonym posiłkom, a także w naturalny sposób przedłużasz ich trwałość.
  • Dobre właściwości – wysokiej jakości zrębki frakcji średniej, pochodzą z drewna jabłoni (100%) z terenów ekologicznie czystych i są wolne od frakcji pylących.
  • Doskonałe do ryb i wieprzowiny –zrębki wykonane z drewna jabłoni doskonale sprawdzą się podczas wędzenia dań rybnych oraz wykonanych z mięsa wieprzowego.
Jeśli cenisz sobie zdrową kuchnię i dbasz o to jakie potrawy lądują na Twoim talerzu – naturalne zrębki z wysokiej jakości drewna jabłoni idealnie sprawdzą się w Twojej kuchni. Pochodzące z Polski, z terenów naturalnie czystych i wytworzone w 100% z naturalnego drewna, nie zawierają frakcji pylących, związków impregnujących i konserwujących. To specjalnie rozdrobnione drewno owocowe, które świetnie nadaje się do wędzenia oraz grillowania. Dzięki zachowaniu jednorodności zrębków, łatwo utrzymywana jest stała temperatura podczas ich spalania. Dym ze spalanych zrębków przenika w głąb potrawy nadając jej odpowiedni aromat i złocistobrązowy kolor. 
Wędzenie potraw z użyciem zrębków ma wiele zalet m.in. polepszenie walorów smakowych i wizualnych potraw, zwiększenie trwałości wyrobów poprzez konserwację dymem oraz obniżenie wilgotności produktu.
Produkt wykonany z drewna jabłoni sprawdzi się szczególnie podczas przygotowywania dań z ryb i mięsa wieprzowego.
 
Sposób użycia:
|
Grillowanie: Wokół żarzącego się węgla drzewnego ułożyć dwucentymetrową warstwę zrębków - nie należy umieszczać ich bezpośrednio na palenisku, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu. Grill należy przykryć pokrywą bezpośrednio po ułożeniu potraw na ruszcie.
Czas grillowania - od 10 do 30 minut (w zależności od wielkości i rodzaju przyrządzanego mięsa). 
Delikatne mięsa, jak na przykład z kurczaka, nie potrzebują wiele czasu. Będą gotowe po około godzinie lub dwóch (w zależności od wielkości). Wieprzowina czy wołowina potrzebuje natomiast więcej czasu.
Wędzenie ułatwi nam namoczenie zrębek w wodzie lub innym płynie (np. piwie :…) następnie umieszczenie ich nieopodal paleniska najlepiej w generatorze dymu (w celu zapobiegania ich szybkiemu spaleniu).


Wędzenie: W zależności od rodzaju wędzarni jaką dysponujemy, umieścić zrębki na tacy przeznaczonej specjalnie do tego celu lub wokół paleniska - nie należy umieszczać ich bezpośrednio na źródle ciepła, ponieważ natychmiast ulegną spaleniu.
W zależności od temperatury wyróżniamy następujące metody wędzenia:
Wędzenie zimne w temperaturze 8 - 25/30℃, powoduje najsilniejsze schnięcie wędzonek, wymaga długiego czasu i jednocześnie większego zużycia zrębek, jednak gotowe wyroby są najbardziej trwałe i nadają się do długiego dojrzewania.
Wędzenie ciepłe w temperaturze 25/30 - 60℃, tym sposobem wędzi się przede wszystkim wyroby parzone i gotowane.
Wędzenie gorące w temperaturze 40 - 90℃, w wędzeniu tym jak widać wykorzystuje się wędzenie na ciepło, na koniec procesu podpieczenie wędlin w wędzarni.
 
Zrębki należy przechowywać w suchym, chłodnym miejscu.

Dostępne w naszej ofercie zrębki wędzarnicze posiadają pozytywne opinie: Instytutu Przemysłu Mięsnego i Tłuszczowego, Państwowego Zakładu Higieny, Państwowego Instytutu Sanitarnego.

 

Opinie o produkcie (0)

Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl