Kamień solny do grillowania Landmann 13712
Opis
Kamień solny przeznaczony jest do grillowania owoców morza, ryb, steków, warzyw oraz innych mięs. Przygotowywane na nim potrawy czerpią nie tylko sól, ale także składniki mineralne. Zawarta w kamieniu sól himalajska powoduje, że mięso jest soczyste i dobrze doprawione. Podczas każdego grillowania kamień traci zaledwie 5% swojej objętości, dzięki czemu może być wielokrotnie używany.
- Prawdziwa sól kamienna pochodząca z gór solnych położonych pomiędzy rzeką Indus a Himalajami;
- potrawy upieczone na kamieniu solnym są soczyste i idealnie upieczone;
- czerpią z niego nie tylko sól, ale też składniki mineralne;
- idealny do ryb, krewetek, drobiu, steków i niektórych warzyw;
- do wielokrotnego użytku;
- wysokość: 2 cm
- szerokość: 10 cm
- długość: 20 cm
W jaki sposób grillować na kamieniu ?
Wystarczy że kamień solny umieścimy na grillu i pozwolimy aby się nagrzał. Następnie kładziemy na nim potrawy i zamykamy grilla. Grillowane potrawy nie musimy przyprawiać gdyż dzięki wartością mineralnym jakie posiada kamień przenikną one do naszych potraw nadając im niepowtarzalny smak.
Można również nagrzać kamień w grillu i po wyciągnięciu kłądziemy go na stół i na tak gorącym kamieniu przez długi czas możemy grillować potrawy na oczach naszych gości